Jak rozpoznać dobre pieczywo?

Potrzebujesz pieczywa Kraków? Skieruj się tu

Pieczywo to podstawa diety człowieka w naszej kulturze. Jest wytwarzane z mąki, wody, soli, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających doznania smakowe, jak przykładowo: słonecznik, sezam lub mak.

Dlaczego należy jeść regularnie pieczywo?

Pieczywo to pożywienie bardzo bogate w wiele różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, potrzebnych do prawidłowego działania organizmu człowieka. W jego skład wchodzą głównie aminokwasy, węglowodany i białka. Jednocześnie należy wspomnieć o błonniku, jak również wielu witaminach, których najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej kupować w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy gwarancję, iż spożywane wypieki zawsze są świeże.
Z wyśmienitych produktów i niezwykłej dbałości o klienta słyną szczególnie krakowskie piekarnie, cieszące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich wypieki przyrządzane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję wysokiej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.

Kontakt z nami:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]